Det försvunna planet!

Ni har väl alla hört om planet som spårlöst försvann?

Air France bombhotades.

Bara fem dagar innan Flight 447 störtade i Atlanten genomsöktes ett annat passagerarplan efter en bomb.

Också det planet var på väg från Sydamerika till Frankrike.

Bombhotet framfördes via telefon den 27 maj. Exakt hur det formulerades är inte känt, men hotet riktades mot ett passagerarplan på väg från Buenos Aires till Paris.

Enligt den argentinska tidningen Momento 24 blev planet ståendes på marken i 90 minuter innan det tilläts lyfta. Polisen bombspecialister genomsökte planet utan att hitta något misstänkt föremål.


Ingen vet orsaken

Fem dagar senare försvann flight 447 spårlöst från radarn och störtade i Atlanten.

Men flygsäkerhetsexperter världen över dömer ut teorin att ett terrorattentat låg bakom måndagens katastrof.

Ingen vet med säkerhet vad som orskade olyckan, som med största sannolikhet har kostat 228 människor livet. Den kunskapen finns bevarad i planets två svarta boxar, som nu eftersöks vid den förmodade nedslagsplatsen.

Chefen för den franska katastrofkommissionen Paul-Louis Aslanian befarar dock att de svarta boxarna har gått förlorade kilometer under vattenytan.


Extrem turbulens

Att Airbusen råkat ut för extremt väder är den teori som flygexperter nu enas kring. Vindar på över 100 kilometer i timmen uppmättes i området utanför Sydamerikas kust i måndags.

- Det var troligtvis flera omständigheter som orskade olyckan, säger Ken Reeves chef för det meteorologiska institutet Accuweather.com till Washington Post.

Väderutvecklingen i området var häftig. Reeves tror att planet plötsligt kapslades in mellan flera stormar och åskväder, vilka kan ha orskat extrem turbulens

Läs artikeln på aftonbladet.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0